Gwen-en-Hanneke.reismee.nl

Dag 1 tot 7 Bangkok to Singapore groepsreis 2 (deel 2)

Hier dan het tweede deel!

Dag 5

We zullen het kort houden we hebben de hele dag in de bus, op de boot en weer in de bus op weg naar Langkawi gezeten. We hebben van 7 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds gereisd. En de grens van Thailand naar Maleisie overgestoken. En voor de eerste keer zaten we in een Bungalow, met twee twee persoons bedden! Nice! 's Avonds hebben we lekker met zijn allen op het strand gezeten met kaarsjes in het midden.

Dag 6

Deze dag hadden we een hoop gedaan. Als eerste zijn we naar het Mangroven bos geweest met de bus, daarna op de boot gestapt richting de vleermuizen grot. En daarna hebben we aapjes gevoerd vanuit de boot, jaja ze kunnen zelfs zwemmen! Wat een hebberige mannetjes. Ook hebben we zee arenden gezien, heel veel. Ook zijn we nog even bij de fishfarm wezen kijken en roggen geaait! Allemaal gekke krabben en vissen gezien die trucjes konden (de krab was namelijk een hoofdmasseur). Na de mangroven zijn we bij de watervallen wezen kijken, wat een beetje tegenviel want het was een neppert. Ze hadden het gemaakt zodat ze beter konden vissen, overal lagen leidingen (en wij verwende nesten waren mooier gewend). Ook zijn we even naar de Hotsprings geweest en even voetje gebaad. Daarna hadden we een half uur voor het strand, dat werd een uur omdat iedereen in slaap was gevallen. Het was een privestrand want moslims houden niet zo van blote vrouwen (of juist te erg).
Na heel diep te hebben geslapen zijn we naar het hoogste punt van Langkawi geweest waar je rondom uitzicht had over heel het eiland. Genoten van de vieze koffie die ze hier schenken (aanmaak met chloorwater, hmmmm). We waren van plan op met z'n allen uit te gaan, helaas was iedereen zooo moe dat we allemaal door de wekker zijn heen geslapen (zeker goed geslapen dat wel).

Dag 7

Weer een volle reisdag, met de bus, met de pond en weer met de bus naar ons hotel in Penang, weer een ander eiland van Maleisie. De mensen zijn hier ondanks dat ze allemaal Maleisisch zijn erg anders. Leuk om al die billboards met hoofddoeken te zien. Het is hier namelijk erg moslims. We zijn vandaag in Little India geweest en hebben daar met z'n allen ongemakkelijk rongelopen, je wordt hier erg aangestaard als je geen burka of Indische kleren aan had. We hebben ons buikje lekker rond gegeten op een plein met allemaal eettentjes er omheen. Nu zitten we met volle maag ons blog bij te werken.

We hopen dat jullie dit weer met veel plezier kunnen lezen, en we zullen proberen om het wat beter bij te houden. Want zo duurt het steeds wel erg lang om ons blog op peil te brengen.

Groetjes vanuit Maleisie!

Charlotte

Hee meiden, goed om weer wat van jullie te lezen! Wat een druk programma!! Die avonden en ochtenden door de wekker heen slapen kan ik me goed voorstellen. Han, ik begreep van zusje dat je paars walgelijk bruin is geworden? We zijn stikjaloers. We hopen dat de groep wat went en bijtrekt, zodat jullie nog heeeel veel plezier gaan hebben de komende week. Hopelijk binnenkort weer een skypen, want we willen jullie graag even zien!Marieke gaat beginnen aan haar laatste schoolweek, dus daarna gaan de spannende tijden hier beginnen. Veel plezier daar!
Zoen van Charlotte