Gwen-en-Hanneke.reismee.nl

Dag 1, 2, 3 en een klein beetje 4 Bangkok

Hallo mensjes!

Het duurde even maar nu genoeg te vertellen: hier dan ons eerste verhaal vanuit Bangkok!

Dag 1: Bangkok 4 april 2012

De dag begon heerlijk, goed uitgerust en lekker fit. Alles zat ons mee.. we waren ruim op tijd, hadden gelijk een taxi en de luchthaven was overzichtelijk.
We moesten ons eerst online inchecken omdat het niet per vlucht ging maar per vliegmaatschappij. Hierdoor ging alles lekker snel en konden we meteen op naar de douane. Daar begon het al goed, gelukkig zijn we niet van top tot teen gefouilleerdmaar wel werden onze spullen 2x gescant. Waarom weten we nog steeds niet.. Behalve die van mij, mijn verloren deobus was weer terug gevonden. Maar van mij mochten ze die uiteraard houden:) We waren zo ruim optijd dat we lekker naar souverniertjes zijn wezen kijken en toch nog iets leuks hebben gekocht.
Eenmaal in het vliegtuig aangekomen, kregen we allebei een andere stoel aangewezen, (ver uit elkaar) blijkbaar was het online inchekken niet helemaal goed gegaan. Onze plekken die we eigenlijk hadden geboekt waren nog vrij.. En toen we in de lucht waren zijn we maar snel verplaatst. We zaten dit keer lekker bij een gang pad ipv de heletijd in het midden. (Dat was wel chil want mijn buren droegen mondkapjes, keken me niet aan en zaten met de rug naar me toe).
Onze vlucht duurde maar 2.45 min. Ondanks dat de vlucht niet zo lang duurde kregen we wel weer lekker te eten en konden met een heerlijk gevuld buikje landen.
Natuurlijk kozen we voor een taxi, (die weten perfect de weg, maar niet heus) wel lekker makkelijk. Weer niet verwachtte we dat ze hier ook weer links rijden. We hadden het dit keer niet eens zo snel door, hoezo snel gewend;) Het was wel even wennen hier, er zijn hier veel vervallen huizen, zwerfhonden en poezen, ratten, hele drukke wegen, vieze uitlaatgassen, en de eerste kakkerlak, (die zag Hanneke) Maar ondanks alles is het mooi om te zien dat er zoveel bomen en planten aan de weg staan en ook zijn de tempels heel mooi die tussen de lelijke huisjes staan.
Toen we aankwamen bij ons hostel: ' New Road Guest House' zag het er allemaal erg mooi uit, ook werden we verrast door een nederlander die daar werkte. We kregen een leuke kamer. We lagen met 10 andere mensen in stapelbedden. (dit waren canadeese, australische, deense, nederlanders en natuurlijk nog veel meer) We hebben s'avonds met zijn alle om een grote picknick tafel gezeten lekker gekletst, spelletjes gespeelt, gelachen en liedjes gezongen. Het werd dus een laat avondje.

Dag 2: 5 April 2012
We stonden op tijd op, want ja we hadden heel handig 3 dagen in een ander hostel geboekt wat ons erg leuk leek... Maar erggggg onhandig. Dus daar gingen we op naar : 'The Green House' Een australisch kamergenoot van ons eerste hostel ging mee, want we wouden naar het paleis... Hij hielp ons goed met zijn navigatie. Ook liet hij ons veel goedkope winkeltjes zien en gaf ons andere leuke tips.Ook liet hij ons alles betalen;) damn! We hebben met zijn 3tjes echt Thais gegeten op een straat kraampje aan 'Khao San Road' de backpackersstraat van Bangkok. Uiteindelijk waren we te laat voor 'The Grand Palace'. Voor ons was dat niet zo erg want met onze groepsreis (die vanavond gaat beginnen) gaan we er toch nog naartoe.
We hebben nog lekker geterrast en ontmoette daar nog een leuke nederlander. Uiteindelijk zijn we daar 2 dagen verder mee opgetrokken. We zijn samen wezen eten en mee wezen stappen.

Dag 3: 6 April 2012
Na 't vroege opstaan (omdat we weer naar een ander hostel moesten) zaten we lekker te brunchen op het zelde terras en kwamen de nederlander, Martijn weer tegen! Uiteindelijk hebben we daar 4.5uur gezeten en konden zelfs nogmaals eten. Heel gezellig. Toen zijn we mt zijn 2tjes vertrokken naar ons 3e hostel ' At Hua Lamphong' Dit keer niet met de taxi, maar met de Tuktuk. Erg leuk, maar levensgevaalijk. De mensen zijn hier erg sociaal en doen heel erg hun best. We voelen ons hier veilig en op ons gemak. Ondanks hun rijkunsten.
Eenmaal in ons nieuwe hostel zaten we heerlijk met zijn tweetjes in een 6persoons kamer. Dit hostel was het mooiste en schoonste van allen. We hadden zelfs 2 wc's en 2 douches, heerlijk! Na een powernapje kwam Martijn ons ophalen en zijn samen naar de 'Skybar' geweest. Dit was op de 64ste verdieping van een heel luxe en prachtig hotel. Met een heel mooi uitzicht en biertjes van 18,- (Tjuuuuus) Daarom hebben we maar niets gedronken en alleen maar van het uitzicht genoten!
Later op de avond zijn we naar twee clubs geweest we deden mee aan de 'Club Crawl'. (soort kroegen tocht). Heel gek dat mensen hier niet dansen;) Komt vast door hun veelste korte jurkjes en veel ste hoge hakken! (haha..) Helaas waren we alle 3 zo uitgeput dat we het niet hebben afgemaakt en optijd en snel het bedje zijn ingekropen.

Dag 4: 7 April 2012

Nu zitten we in het internetcafe onze hele dag door te brengen (ja zolang duurt het) om ons blog bij te werken. Onze wassen worden ondertussen gedraaid:) erg fijn. Vandaag doen we lekker rustig aan, aangezien we 21 waarschijnlijk hele vermoeiende dagen tegemoet gaan. We moeten ons om 17.00 melden voor de groepreis. Als jullie het leuk vinden om te zien wat we in die 21 dagen allemaal gaan doen en zien kun je kijken op www.travels.kilroyworld.nl daar moet je bij 'tours' intikken: 'Roam South East Asia'. Natuurlijk proberen we jullie zoveel mogelijk te vertellen in onze verhalen, maar hebben al gemerkt dat onze planning dat niet altijd toelaat.

Tot snel!
P.S. We vergeten vaak over het weer te schrijven ondanks we weten dat sommige mensen dat erg interessant vinden. Het weer is hier heel erg warm, nu zo'n 35 graden met veel bewolking maar af en toe een lekker zonnetje. Gelukkig wennen we snel aan het klimaat.
Ook is het hier nu 5 uur tijdsverschil met Nederland. Jullie zullen allemaal namelijk net wakker worden (lekker uitslapen omdat je niet je eigen kamer wordt uitgetrapt).

Ingrid

Dames Dames,met heel veel plezier lees ik jullie verhalen!!geweldig wat jullie allemaal meemaken.Geniet van alle indrukken,maar kijk ook goed uit.

Groetjes van ons allemaal De Klapwijkjes uit DTC

martijn

Mensen ontmoeten is wat het reizen zo leuk maakt, dus hopelijk ontmoeten jullie nog veel (meer) leuke mensen!
Goede reis! X

Willie

Heej Gwenniejgirl en Hanneke!

Super leuk om jullie reisverslagen te lezen :D Ik geniet volop en blijf nog steeds een tikkeltje jaloers ;).. Ik wens jullie de komende 3 weken heel veel plezier de groepsreis!! Maar dat komt uiteraard wel goed, als ik deze verhalen allemaal zo hoor :D

Liefs! xx

Ni-Kiki

Hey meiden,
Wat fijn dat alles zo goed gaat en leuk is! Ik lees heel trouw jullie verhalen en vertel ze zo goed mogelijk door aan iedereen die t wil horen bij de Pkb;) Gwen ik heb je ook een mailtje gestuurd over de duitse meneer van pannekoek 340 brie prei ham ananas, hihi, die wil ook graag je verhalen lezen en was echt vet geïnterresseerd...
Nou heeel veeel plezier nog! en ik wacht op jullie volgende verhaal:)
Dikke kus!