Dag 2, 3 en 4 Hong Kong
Dag mensen!
Onze laatste avond in Hong Kong! En ook ons laatste verhaal vanuit hier.
We hebben deze dagen veel leuke dingen gedaan en gezien. Hier even in het kort?
Zoals we in ons vorige verhaal verteld hadden zijn we op dag 2 (01-04-2012) naar Hong Kong Island geweest met de Star Ferry. De bedoeling was om naar The Peak te gaan, helaas was het daar al een beetje te laat voor. Dus zijn we alleen naar Zoological and Biological Park Hong Kong geweest. De weg er naartoe was lang en zwaar maar wel erg gaaf! Veel nieuwe indrukken gehad, nog meer gebouwen, nog groter, nog meer lichtjes en nog meer mensen! We moesten alleen maar trappen en steile weggetjes omhoog lopen, erg uitgeput waren we dus wel. Ook nog de weg kwijt geraakt maar we kregen gelukkig hulp van een lokaal meisje (het lag volgens haar niet aan ons maar onze belachelijke kaart). Uiteindelijk het park gevonden. Daar waren veel speciale bomen, vogels en ook apen zoals de oerang oetang. Toen het alweer donker begon te worden zijn we weer terug gegaan naar de andere kant van het water en waren net op tijd voor de lichtshow die hier elke avond wordt gegeven om 20.00.
Die lichtshow is de grootste ter wereld en de twee kades van Hong Kong hebben dan op muziek een lazershow/lichtshow. Dat was erg bijzonder om te zien. Daarna hebben we nog wat gegeten (helaas geen Chinees) die vallen hier echt nergens te vinden. Wel heel veel Pakistaanse en Indiaase restaurants. Toen we hadden gegeten zijn we op tijd gaan slapen want de volgende ochtend moesten we wisselen van hostel.
Op dag 3 (02-04-2012) zijn we gewisseld van hostel. We wilden de sleutel inleveren bij de receptie en kwamen erachter dat 24 uur receptie hierbetekent dat ze slapen op de grond bij de receptie. Heel raar.
Ons nieuwe hostel heet het Carlton Hotel en zit in het zelfde gebouw alleen dan op de 15e verdieping, dus erg lang wachten op de lift is het hier wel. Altijd erg leuk dat je gewoon tussen de lokale mensen staat die erg geinteresseerd in ons zijn.De 15e verdiepingis voor ons heel hoog maar is vergeleken met de andere gebouwen helemaal niets. Deze kamer konden we ook niet gelijk in maar we hoeften maar een uur te wachten. De kamer viel ons gelukkig hartstikke mee (geen gaten deze keer of andere vieze dingen). Wel weer een kleine badkamer gelukkig kunnen we hier wel de kont draaien. Wel is de deur doorzichtig, ook erg lachen dus.
We zijn die middag naar Kowloon Park geweest en hebben daar rustig wat foto's gemaakt en wat rondgelopen. Daar was een rozentuin, papagaaien en flamingo's. De weg er naartoe is altijd erg lachen, we worden vaak aangesproken met beauty en sexy en gorgeous (een grote egoboost dus). Ook op straat lopen we vaak tegen mensen op omdat ze gewoon stil blijven staan om ons uitgebreid te bekijken (borsten kennen ze hier blijkbaar niet)(beetje ongemakkelijk, maar het went wel). 's Avonds zijn we alweer naar de lichtshow geweest, dit keer kwamen we er achter dat de gebouwen achter ons ook licht gaven dat gaf nog iets extra's aan de show.
Dag 4 (03-04-2012) zijn we een keer vroeg opgestaan, 8 uur namelijk. De planning zat erg vol op onze laatste dag in Hong Kong, want we wilden nog zoveel zien. We zijn voor de eerste keer met de metro naar Hong Kong Island geweest om The Peak te bezoeken. Daar gaat een tram mega steil naar het hoogste punt van Hong Kong waarvan je uitzicht hebt over de hele stad. Eenmaal boven konden we nog 10 roltrappen op. Het uitzicht was erg mooi, alleen erg jammer dat het nogal bewolkt was waardoor je niet zo ver kon zien. Het was er ook erg warm, dus heel lang hebben we het er niet vol gehouden (dat wordt wat in Thailand, daar is het nu namelijk 35 graden). Toen we weer beneden waren zijn we met de metro gelijk door gegaan naar Mongkok. We wilden namelijk nog naar een aantal marktjes, waaronder de bird, fish en flower market. Ook wilden we nog de tempel zien. Helaas is het ons niet gelukt die te vinden (of misschien wel maar dan viel die erg zwaar tegen). Na erg lang gelopen te hebben zijn we wel bij alle marktjes terecht gekomen. We kwamen de fish market met geluk tegen. Dit was niet echt een markt maar meer een straat met allemaal visjes in een zak aan de buitenkant van de winkel (erg zielig). Laat staan depuppies die in kleine glazen hokjes in de etalage staan.
Daarna ook met geluk tegen de Flower Market aangelopen. Dit was een aangename verandering van geur, we hadden het wel gehad met de putlucht.Winkels waren helemaalversierd met bloemstukken erg mooi om te zien. Ook veel vlinders die een stuk groter en mooierzijn dan inNederland.
Eindelijk bij de BirdMarket aangekomen waren we compleet uitgeput van de lange wandeling in de hitte.Maar het was wel heel bijzonder om te zien. Veel vogels in kooien, maar ook los.Weer veel mooie papagaaien. Dit zullen we allemaal niet snel vergeten.
Toen we dat allemaal haddenbewonderd zijn we met de metro weer terug gegaan naar het hotel om nog even een uurtjeslaap te pakken. Hadden we wel verdient na zo'n lange en intensieve dag. Zoveelindrukken die je even moet verwerken.
Na ons powernapje zijn we weer naar de overkant gegaan dit keer weer met de pond om de lichtshow is een keer van de andere kant te bekijken (we kunnen er geen genoeg van krijgen). We hadden helaas geen muziek (dat wordt alleen aan de andere kant afgespeelt) maar opeens was het meest lelijke gebouw aan deze kant (overdag) toch erg mooi van de andere kant ('s nachts).Toen maar weer terug gegaan naar hotel enzitten we nu in het internetcafe ons blog even up te daten.
Foto's volgen nog eens (het duurt erg lang om zete uploaden).
We gaannu spullen inpakken want morgen vertrekken we alweer richting Bangkok!Het afscheid van Hong Kong valt minder zwaar aangezien we weten dat we nog veelmeer mooie plekken gaan zien.
Duim voor ons dat we vanavond lekker slapen, onze buren zijn erg gehorig (elke keerveel lawaai van negers ((onze hostelhouders)) op de gang)(we houden de deur goed dicht)!!!
Groetjes en tot de volgende keer vanuit Bangkok!
klinkt als een super dagje die jullie hebben gehad!! geen vogeltjes losgelaten begrijp ik dus? haha! ik hoop dat jullie lekker slapen vannacht en dat morgen alles goed gaat met de volgende vlucht! hopelijk geen thaise gekken die naar jullie borsten kijken vanaf morgen!
mama heeft je voor het eerst een beetje gemist en ik al vanaf afgelopen weekend!
HEEL VEEL PLEZIER!
dikke zoen Mariek (en een beetje mama)
Hoi Gwen en Hanneke,
Ik denk dat jullie van het volgende land nog meer gaan genieten! Een heel goede reis gewenst morgen!!!
groetjes Karin
Hallo lady's! Wat fijn dat jullie het naar je zin hebben! Maak er wat moois van in Bangkok! En ik lees elke keer jullie blog hoor! Laat je me weten wanneer we kunnen skypen? Dikke knuffel vanuit het koude keppel xxxxxx
Heey meiden,
Leuke verhalen en wat een hoop indrukken..en dit is nog maar het begin! Hoop dat jullie lekker geslapen hebben en een goeie reis hebben gehad naar Bangkok. En tegen die verbaasde blikken op boezems? Kijken mag, aankomen niet!! Wel leuk dat jullie ego's zo gestreeld worden...maar niet nodig toch, want jullie zien er gewoon super uit! Have fun!!
Dag globetrotters,
met veel plezier jullie verhalen gelezen!
25 jaar geleden waren Bas en ik dolblij in Hong Kong te arriveren , na 3 weken China omdat het zo "westers en schoon" was! ben benieuwd hoe jullie Thailand en China ervaren!! Maak jullie borst(en) maar nat haha!........over boezems gesproken..........blijf genieten, dikke zoen.