Gwen-en-Hanneke.reismee.nl

Dag 1 Hong Kong

Hallo lieve mensen!

Zoals beloofd ons eerste verhaal vanuit Hong Kong!

Na veel gestress van vooral onze vaders en afscheid genomen te hebben van iedereen zijn we na 6 maanden voorbereiding eindelijk in het vliegtuig gestapt. Het was een vlucht van 11 uur met veel films, turbulentie en dus geen slaap. Al met al viel de vlucht reuze mee.

Toen we aankwamen besloten we toch maar een taxi te nemen naar het hostel, wel zo gemakkelijk. Tot onze grote verbazing rijden ze hier links! Wel een beetje wennen maar we kunnen niet wachten tot we het zelf mogen doen in Australie. De weg er naartoe was erg indrukwekkend. Veel groen, veel bergen maar ook veel industrie, grote gebouwen en veel zee natuurlijk. Ook kwamen we erachter dan Chinezen niet zo spraakzaam zijn. Onze taxi chauffeur heeft alleen gevraagd waar we heen wilde.

Eenmaal bij het hostel aangekomen bleek dat we in een soort winkelcentrumpje zitten die om 9 uur helaas nog dicht zat. Onze eerste indruk was dus niet al te best. Het was eenlege lange straatmet aan beide kanten een rij met verroeste metalen deuren. Nadat we het hostel hadden gevonden en de manager wakker hadden gebeld werd ons verteld dat we pas om13.00 konden inchecken. Maar we mochten gelukkig wel de backpacks in de hal laten staan. Nadat Gwen vroeg of ze daar veilig stonden en of hij wilde beloven dat hij er op zou passen zei hij heel vriendlijk: yes yes no promiss. Erg geruststellend. Dus we moesten nog 5 uur overbruggen.

We zijn toen naar de kade gegaan en hebben daar even gezeten en genoten van het uitzicht (foto's volgen). Daarna zijn we ook nog naar het National Museum of Art geweest. Maar we waren nog erg moe, na een tijdje konden we niet eens meer de infobordjes lezen. Gelukkig was al 1 uur en konden we eindelijk inchecken.

Helaas was onze grote vriend Kamal een half uur te laat, dus mochten we nog even wachten. Toen hij er eindelijk was bracht hij ons naar onze kamer. Hij bood heel lief aan om ons tasje met water en cola te dragen terwijl wij met onze backpacks van 15 kg sjouwde. Onze kamer viel ons gelukkig mee. Alleen de badkamer was een beetje klein (niet overdreven) 1 bij 2 meter. Daarin staat een wc, douche en een wasbak dus je kan er letterlijk je kont niet keren (geloof ons we hebben het geprobeerd). Nadat we de badkamer, de gaten in grond en plafond, het uitzicht en de bedden van 1 bij 1,50 compleet belachelijk hadden gemaakt zijn we toch maar wat uurtjes slaap in gaan halen. We hadden tenslotte al 24 uur geen oog dicht gedaan.

Helaas gooide een lek in de badkamer (die ze zelf hadden veroorzaakt) ons plannetje een beetje door de war. Uiteindelijk hebben we lekker geslapen terwijl 2 kerels druk bezig waren het lek alleen maar erger te maken. Inmiddels was onze kamer ook al overstroomt. Dat is nu allemaal opgelost, gelukkig!

Na lekker te hebben geslapen en ons te hebben opgefrist zijn we nog even de stad in geweest. Het was namelijk pas 21.00 voor jullie dus 15.00 (6 uur tijdsverschil).

's Nachts is het hier een totaal andere wereld. Veel lichtjes, lekkere geuren en meer gezellige mensen. De hele kade van Hong Kong Island was verlicht met veel kleur, daar hebben we van genoten. Daarna zijn we weer terug naar onze kamer gegaan en hebben 2 fijne pogingen gedaan om met Gwen's mobiel een verhaal op het blog te zetten. Helaas 2 keer gefaald (vandaag gebeurde het nog een keer). Uiteindelijk zijn we dus pas om 03.00 gaan slapen.

Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen, zijn we wezen ontbijten in de starbucks en hebben de eerste Nederlanders ontmoet. Die hebben ons veel tips gegeven. Dus we konden vandaag een leuke planning maken.
Vandaag gaan we met de Star Ferry naar Hong Kong Island en daar gaan we The Peak bezichtigen. Het is wel jammerdat het vandaag wat bewolkt is (wat blijkbaar bijna altijd is in Hong Kong door alle smog), maar het is nog steeds wel 25 graden.En we bekijken vanaf daar de lichtshow die hier elke avond om 20.00 gegeven wordt. Daar horen jullie later meer over. Ook de foto's volgen nog.

Jullie horen snel weer van ons!

Groetjes Gwen en Hanneke

Mirjam

Lieve Gwen (en Hanneke natuurlijk ook),

Ik heb jullie eerste verhaal nu al met heel veel plezier gelezen, en ga jullie zeker volgen! Nadeel is wel dat iik een (klein beetje) jaloers word haha! Leuk en spannend, al die eerste indrukken. En voor je het weet ben je eraan gewend Wat zullen jullie een geweldige reis hebben samen :)

Heel veel plezier, ik kijk uit naar jullie volgende verhaal!

Liefs Mirjam

Willie ;)

Heej lieve Gwen!!! (en Hanneke)

Zo te lezen is alles, ondanks paar kleine dingetjes, de reis goed verlopen!!.. Ik vind het nu al super om jullie verhaal te lezen!! En ook ik ben wel beetje jaloers hoor!!.. Zo gaaf en ben ook zeker benieuwd naar de foto's!!..

Ik zou zeggen, geniet ontzettend van jullie tijd daar!! (Komt vast helemaal goed) En ik zie jullie volgende verhaal wel verschijnen!!

Liefs! Wilrieke

Johannes

Meiden,
wat een heerlijk praktisch begin! Onwerkelijk om jullie gisteren gewoon live te zien...Echt een klein badkamertje. Ik kijk al uit naar jullie volgende verhaal.
Liefs van een stuk minder gestreste vader!

fam Oostwal

wat een vermoeiend begin. maar jullie krijgen er wel veel voor terug (water ect)
wij worden aangestoken door jullie enthiosiasme en zijn vol verwachting naar jullie foto's

tot de volgende babbel

Fam. Jordens

Hey Gwen en Hanneke,
Met veel plezier jullie verhaal gelezen, de eerste dag al gelijk heel veel beleefd!! Tegen de tijd dat jullie dit lezen hebben jullie er alweer een nacht in jullie "wiegje" opzitten.(veel groter is t niet als we dat zo lezen).
Geniet nog even van het prachtige Hong Kong!! We zien met veel plezier uit naar de foto's.

Ivo, Carmen, isa en moi

Dag lief nichtje,
Spannend hoor allemaal.
We hebben het verhaal en foto's gisteren en net bekeken.
LEUK!!!!!
Kijk goed om je heen, anders mis je ook nog wat...zoveel andere dingen!!
Veel plezier!!!
Een dikke knuffel van ons allemaal!! Xxxx

Vicky

Heey lieve meiden,
Een goed begin is het halve werk haha! Er zullen nog wel mee verrassingen volgen, maar de mooie avonturen zullen de absolute overhand krijgen. Onwijs genieten met elkaar, geen snoepjes aannemen van vieze, enge mannen en heel veel indrukken en ervaringen opdoen! Geniet ervan en ik volg jullie!! Dikke zoen Vicky

Charlotte

Dag lieve meiden, wat een heerlijk verhaal! Wat hebben jullie al veel kunnen bekijken in die korte tijd! De foto's maken me gek, wil ik ook allemaal zien. Hoewel... vlek in kamer is wel ernstig vies... papa denkt aan een dooie... ik durf maar niets te bedenken, jullie moeten nog een nachtje namelijk! Ben heel benieuwd naar jullie verhalen van vandaag, van de vogeltjesmarkt! Woensdag is daar dodenherdenking las ik in de krant, dan verbranden de Chinezen allerlei voorwerpen van papier om dat na te laten voor hun nabestaanden, dus de papieren Ipads schijnen heel goedkoop te zijn! (en makkelijk mee te nemen in de rugzak!) Hoop dat jullie nog een paar heerlijke dagen daar hebben en wel op tijd zijn voor het volgende vliegtuid ;-) Hanneke, ik mail je nog wel even over Noel... we moeten waarschijnlijk wel laten opereren, blehhh. xxx Charlotte en moeder ;-)

Dorothee

Hoi Gwen,

Wat leuk om zo jullie ervaringen te zien en lezen. Ziet er super uit allemaal. Geniet ervan en heel veel plezier.
Groetjes van ons allemaal.

jacqueline\annelot\evelijn

Hoi Hanneke, wat leuk dat wij je een beetje kunnen volgen.. kan ik lekker met charlotte alles nabespreken.. Heel veel plezier, geluk en spannende, leuke dingen..

Hi Hanneke en Gwen,
Wat leuk toch dat we jullie zo kunnen volgen op jullie geweldige reis naar The East. Het weer is hier nog steeds niet zo bijzonder, maar bij jullie gelukkig gewedlig. Héél véél plezier verder en ik lees graag jullie spannende reisverhalen.