Dag 1 t/m 6, from Bali to Lombok groepsreis 3
Hee lieve mensen, bedankt voor alle leuke reacties.. We kunnen hierop helaas nog niet reageren. Maar nog even en we zijn alweer terug!
(12-05-12) Onze eerste avond/dag met de groep.
We hadden een taxi vanuit Kuta genomen om naar onze meeting en bungalowpark in Sanur te gaan in het Zuiden. ‘s Avonds hebben we lekker gegeten met zijn allen aan het strand. Onze groep bestaat uit 13 mensen. Wij zijn de enigste Nederlanders , 4 Canadese en de rest is natuurlijk weer engels. Heerlijk een weekje engels bijspijkeren dus! Ook zijn wij weer de jongste.. Maar normaal is het leeftijdsverschil niet zo groot als nu, de volgende 2 na ons zijn 26 en de rest tussen de 30\45 maar de groep wordt er zeker niet minder op. Er zijn 2 stelletjes en nog een jongen! Weer een meidenclubje dus.
De volgende ochtend onze 2e dag van de nieuwe groepsreis (13-05-12)zijn we vertrokken op weg naar Munduk. Maar op weg daar naartoe zijn we natuurlijk op genoeg plekken gestopt. Als eerste hebben we de Hotsprings bezocht, we mochten daar zelfs badderen. Maar daarna koud lijden in de airco leek ons niet zo’ n heel goed idee. Dus hebben we een heerlijk kopje thee gedronken en mooie foto’s gemaakt van de natuur. Onze volgende stop was een koffie plantage. Hier hebben we alle plantjes mogen voelen en ruiken waar ze koffie van kunnen maken. Ook hebben we wel 15 soorten koffie mogen proeven. Met de zoetste smaken (het leek wel thee zo doorzichtig) maar heerlijk. Ook waren er hele bittere koffies bij en we hebben zelfs de duurste koffie ooit geproeft. We weten nu waar die van gemaakt is en zullen het niet verklappen haha.. (we hebben ‘t meegenomen als een cadeautje, dus vandaar geen verdere uitleg!);) Na de koffieplantage zijn we doorgereden naar een tempel. Deze was heel mooi en was gebouwd in het water.. Zo blijft het toch leuk om tempels te bekijken als ze steeds zo verschillend zijn. Het was ook erg prachtig omdat het tussen de bergen was en de wolken er omheen hingen. We waren ook nog eens gestopt om de aapjes te bekijken onderweg. Ze zaten ontzettend dichtbij en hebben natuurlijk een paar mooie foto’s geschoten, wat eeen poeppies! We waren ervoor gestopt omdat ze vaak in monkey forest erg aggressief zijn. En we hadden het natuurlijk ook al een beetje zelf ervaren in Maleisie in de Mangroven. ‘s Avond kwamen we aan in Munduk in een ander bungalowpark. Het was mijn beurt om in het 2-pers. bed te liggen, die wisselen we de heletijd. Dat betekend wel dat we steeds een lekkere ruime kamer hebben. Het was voor ons helemaal een schok dat het zo luxe was. Op het papiertje stond namelijk homestay en wij hadden natuurlijk weer een village verwacht waar we met zijn allen op de grond zouden slapen. O wat hadden we een prachtig uitzicht! Nadat we met zijn allen hadden gegeten bij het hotel, konden we heerlijk slapen omdat we zoveel mooie dingen hadden gezien.
De volgende ochtend (14-05-12) de 3e dag zijn we begonnen met een wandeling naar de waterval. Toen we daar eindelijk waren aangekomen, was het ondanks dat we er al meer dan 5 hadden gezien, nog steeds prachtig. Na de wandeling zijn we weer in de bus gestapt naar een dorpje en zijn daar veel te weten gekomen over het eten, de Balinese cultuur en de offers (erg interessant). Daarna had de gids een erg goed idee om te gaan eten op de pier omdat de vis daar erg bekend was. Maar heel jammer dat het na 5 min begon te stortregenen en te stormen, en we konden geen kant op! Uiteindelijk maar onder tafel gegeten, want daar was de minste kans dat je rijst van je bord afvaarde. Koud dat het was! We zijn op naar ons volgende hotel gegaan omdat we niets konden doen met het noodweer. Kintamani was onze volgende bestemming. We hadden een ontzettend mooi uitzicht op de vulkaan en een prachtig meer. ’t Was ook zeker de mooiste kamer deze trip met zelfs een regendouche. Wij keken uit naar de nacht, want ja....
We zijn op de (15-05-12) de 4e dag opgestaan voor 3.00! We gingen namelijk in de nacht de vulkaan beklimmen. Met alleen een mini zaklamp mee. Het was weer eens een echte trekking, het was bijna rotsklimmen zonder touw. We moesten ons erg warm aankleden want we zaten boven in de bergen. En op de heenweg heeft het alleen maar geregend (heerlijk voor de afkoeling, daar hadden we dus wel geluk mee).. Toen we boven zeiknat aan kwamen was het ook nog eens 10 graden.. mm lekker warm (wij zijn dit zeker niet meer gewend) Boven op de top hebben we lekker met een ontbijtje en een warm kopje thee de zonsopgang bekeken. Daarna kregen we uitleg over de vulkaan en we hebben alle gijzers gezien en gevoeld (lekker warm dus). Helaas moesten we natuurlijk ook weer naar beneden, wat uiteindelijk hartstikke meeviel. Om ongeveer 9 uur kwamen we weer aan in het hotel, hartstikke blij dat we het gedaan hadden. De eerste vulkaan die we zien in ons leven en die hebben we ook meteen beklommen! Eerst even een energie ontbijtje en daarna een snelle douche want we moesten meteen door. Op naar Candidasa, maar eerst hebben we nog van alles gedaan. Als eerst gingen we naar de grootste tempel in heel Bali (we zijn de naam alweer vergeten, maar we zien er dan ook wel heel veel). Erg mooi, veel trappen (feest na een trekking). Na een stuk rijden naar onze lunch bestemming omdat er niet veel in de buurt. Uiteindelijk hebben we geluncht met een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Eenmaal weer gegeten gingen we door naar ons hotel in Candidasa die heerlijk aan het strand lag. We hebben de hele middag lekker voor ons bungalowtje met een paar groepsgenootjes de middag door gekletst.
Op (16-05-2012) hadden we een lekker rust dagje, die we ook erg rustig aan het strand hebben doorgebracht. Gelukkig was het maar 10 meter lopen. ’s Avonds in het hotel gegeten en dansvoorstellingen gezien. En Hanneke is s’avonds nog even naar een live musicbar geweest met een paar andere uit de groep.
Vandaag (17-05-2012) hebben we uitgecheckt en zijn we richting Ubud gaan rijden met de bus. Eerst zijn we een kijkje wezen nemen op het strand waar ze natuurlijk zout haalde uit zeewater. Als tweede zijn we naar de Holy Water Temple geweest. Daar gingen de hindu’s naartoe om offers te brengen, te bidden en te zwemmen in het heilige water. Weer een andere tempel weer een nieuwe en mooie ervaring. Na de tempel zijn we naar the Foundation of Disabled People geweest om daar te lunchen en een donatie te doen natuurlijk. Daar de grootste spin tot nu toe gezien! Hopelijk komt Hanneke echt geen grotere tegen! Nu hebben we net ingecheckt in ons hotel in Ubud en we blijven hier nog 2 dagen. Morgen ontmoeten de mensen van de nieuwe groep waar we volgende week mee naar Lombok en de Gili’s gaan.
Morgen gaan we proberen de foto’s er op te zetten!
Groetjes uit Bali!
Alweer zo'n prettig verhaal! Klinkt wel een stuk meer ontspannen dan de vorige rondreis! Gek idee, dat we alweer bijna kunnen aftellen tot jullie thuis zijn. Hopelijk is de laatste groep ook gezellig, zodat jullie nog goed kunnen genieten!
Zoen van Charlotte