Dag 11 t/m 13 groepreis 2, dag 1 t/m 3 Singapore
Op dag 11 in Kuala Lumpur (24-04-2012) zijn we vroeg begonnen met de bustour om de stad te bezichtigen. Met de bus ga je naar alle bezienswaardigheden en kan je eruit stappen en daarna de volgende bus weer pakken. We hadden eerst 4 uur in de bus de hele tour afgereden. Van het paleis tot aan de Twintowers. Daarna hebben we een nieuwe ronde gedaan en zijn we uitgestapt bij de bezienswaardigheden die we graag wilden zien. Eerst zijn we naar Times Square geweest, daar hebben we de grootste overdekte achtbaan gezien. Ook hebben we lekker gegeten. Daarna weer op de bus gestapt richting de orchideeen tuin en hebben daar een hele boel leuke bloempjes gezien.
Toen we weer in het hotel terug waren besloten we om een keer niet mee uiteten te gaan omdat we al een best wel intensieve dag achter de rug hadden, dus we hadden heerlijk geslapen.
(25-04-2012) onze 12e reisdag met de groep waren we vroeg uit de veren en namen we gelijk de publieke bus naar Melakka! Na een uur rijden zijn we overgestapt naar een luxere bus. Na twee uur rijden kwamen we aan in Melakka. We zijn met de helft van de groep na het inchecken weer naar een Food Court geweest. Alle meiden moesten slapen want die zijn inmiddels elke avond uit geweest. Ons groepje werd dus steeds kleiner met dingen doen. Na het Food Court zijn we souveniertjes wezen kijken want we moeten natuurlijk wel uit elk land een souveniertje hebben. Nadat we een half uurje op de kamer hadden gezeten konden we inmiddels al mee met de wandeling door Melakka. Melakka is een oude Nederlandse handelsstad dus we zijn veel Nederlandse dingen tegen gekomen. Als eerst gingen we naar St. Paul's church, heel gaaf dat wij als enige de grafstenen konden lezen! Daarna langs de rivier gelopen, waar molens te zien waren en een groot waterrat. Elke stad is erg mooi 's avonds met alle lichtjes. Toen zijn we door Chinatown gewandelt en zijn we uiteten geweest met de mooiste gekleurde lucht ooit. Elk kwartier was de lucht weer anders gekleurd vanwege het onweer. We konden dus heerlijk slapen met al die regen en onweer in een heerlijk hotelletje.
Onze 13e en laatste dag van de groepsreis (26-04-2012) zijn we weer met de luxere bus naar Singapore gereden. De grens overgestoken, gezellig met de douane gekletst. Alles was haasje repje. We moesten twee keer uit de bus, de eerste keer om ons paspoort te checken en de tweede keer om onze bagage te controleren. We hadden steeds maar 10 min en er werd ons niet uitgelegd wat we moesten doen. Onze chauffeur zei: GO GO GO out of the bus! Dus dan zet je het wel op een rennen. Gelukkig waren we daarna binnen een half uurtje op the place to be. Iedereen was deze dag topfit (de meiden hadden een keer een nachtje overgeslagen) dus iedereen ging gezellig mee lunchen. Daarna zijn Hanneke en ik naar het internetcafe geweest om snel een hostel te boeken voor de aankomende 2 nachten. Omdat het hier zo warm is zijn we pas om 5 uur de stad gaan bezichtigen. 's Avonds na het avondeten heb ik een jurkje aangeboden gekregen van onze tourgids: yesyes it will be perfect! We wilden namelijk met z'n allen gaan stappen omdat het onze laatste avond was. Maar eerst nog even sightseeen natuurlijk. We zijn richting de rivier gelopen naar het Merlion Park en daar met z'n allen van het uitzicht genoten, lekker gezeten en gekletst aan het water. Daarna hadden we zo'n dorst dat we maar besloten om snel op zoek te gaan naar een leuk cafe of discotheek. Na een uur kwamen we aan bij een loungebar waar wij met de 10 meiden maar een discotheek van hebben gemaakt. Weer lekker een keertje gedanst en goeie muziek gehoord. Het was super gezellig met z'n allen en zelfs onze tourgids had crazy moves! Op de terugweg zijn wij lekker lui met de Deense meiden in de taxi gestapt om zo snel mogelijk naar bed te gaan.
Onze eerste 'groepsloze' dag in Singapore (27-04-2012) zijn we speciaal voor onze tourgids om 8 uur opgestaan om haar gedag te zeggen. We waren maar met z'n viertjes maar fijn om haar toch nog een keer extra te bedanken, helemaal na het lieve jurkje. Toen snel weer het bed ingedoken om het uurtje voor het uitchecken goed te benuttigen! We hadden met 7 meiden hetzelfde hostel geboekt (vandaar dat de groepsloze dag tussen aanhalingstekens staat). We konden helaas niet met zijn allen op de kamer dus moesten wij, hoe vervelend het ook is, met zijn tweeen een driepersoonskamer delen! Wel hebben we even lopen stressen van te voren en iets meer geld uitgegeven dan geplant want de boeking was verkeerd gegaan. Zij vonden het ook erg vervelend dus ze hebben ons flink gematst. Nadat we heel veel spullen naar huis hadden gestuurd en onze overgebleven shirts ondertussen al kapot gaan, werd onze tas wel erg leeg en besloten we te gaan shoppen. Maar heel bescheiden in twee winkels geweest (laten we maar niet zeggen hoeveel we hebben gekocht). Toen zijn we daarna met z'n allen uiteten geweest bij de Jungle Bar wat ontzettend gaaf en leuk ingericht was. Ook was het de eerste keer dat we ontzettend goeie service hadden (met de pannekoekenbakker in m'n hoofd, ja ik krijg jullie niet uit m'n hoofd). Na afscheid genomen te hebben van twee zijn we met de rest terug naar het hotel gegaan en hebben daar nog een drankje gedaan op het DAKterras!
Gister (28-04-2012) hebben we voor het eerst zelf de wasmachine bedient! Lekker alles weer schoon voordat we naar Bali gaan. Toen ons wasje klaar was zijn we weer met de Deense meiden (de rest waren slaapkoppen) op pad gegaan. We zijn naar het Art and Science Museum geweest waar we 2 uur hebben gelopen in de expositie over de Titanic. Dat was heel gaaf. Daarna zijn we ook nog naar de Andy Warholl expositie gegaan, ook erg gaaf. We hebben na 4 uur genoten te hebben een taxi terug naar het hotel gepakt omdat we alweer een afspraak hadden staan voor the Nightsafari! Daar hadden we namelijk heel veel leuke dingen over gehoord. We waren samen met nog een Engels meisje die de kamer deelde met onze ex-groepsgenoten en een Braziliaanse jongen uit een ander hostel. Na een uur rijden kwamen we aan bij de zoo. We hebben de hele tijd met zijn vieren opgetrokken. Eerst hebben we the creatures of the night show gezien, heel tof om de otters het vuilnis te zien sorteren, om een boodschap te brengen aan ons. Daarna de rest van de dieren gezien vanuit de tram. Ik werd aangezien voor een Hollywood actrice en we kregen daarna ook nog eens de VIP plaatsen voor in de tram! (Ik denk dat ik de volgende keer maar mee speel). We hadden niet alle dieren goed op de foto gekregen in de tram vanwege te weinig licht en besloten nog de wandelroute te doen. Erg gelachen om het Engelse meisje dat erg bang was voor vleermuizen (ze kroop nog net niet over de grond) ze was veel aan het schreeuwen met een accent wat op dat moment niet zo fijn was om aan te horen (voor een half uur lang). Wij namen dus expres de route met veel vleermuizen. Na 5 uur dierentuin weer naar het hostel gereden en daar onze grote vriend Karel de dooie Kakkerlak! Ondanks dat we stom liepen te geinen over z'n begrafenis hebben we toch lekker geslapen. Heel veel gedaan dus ook heel veel plaatjes in ons hoofd.
Vandaag (29-04-2012) wordt op dit moment de begrafenis van Karel de Kakkerlak gehouden, dank aan schoonmaakster (ze zou wel denken, waarom hebben ze in godsnaam de wc rol midden in de kamer laten staan (die hadden we namelijk als grafsteen gebruikt)). Onze tas is weer ingepakt, we hebben uitgecheckt en pakken over een half uur de taxi naar het vliegveld, samen met de 2 Deense meiden want die hadden heel toevallig dezelfde vlucht naar BALI! Bali here we come! Helaas beginnen we met een weekje werken (spannend) voordat we ECHT vakantie mogen vieren...
Dag ondernemende meiden! Ik kom af en toe even kijken (en lezen!) op jullie site.
Twintig worden in zo'n andere omgeving is ook een bijzondere ervaring, denk ik. Gwen, ik feliciteer je nu al vast, want morgen kom ik er niet aan toe. Ach, mijn gelukswens is wel een tijdje houdbaar, dus je vind hem wel een dezer dagen.. Een dikke verjaardagszoen en een fijne dag gewenst. Geniet maar fijn.
doeidoei!
Hey Meiden,
Wat een lange verhalen weer.. ik liep een beetje achter dus moest nog best veel lezen... Wat fijn dat jullie het nog steeds zo leuk hebben!! Gwen lieve schat van Harte met je B-day en ga nog maar lekker veel genieten!! en niet teveel met de pannekoekebakker bezig zijn he!!! dat komt wel weer als je terug bent:)
Veel liefs
Hoi,
Van Hilde de link gekregen. Erg leuk om allemaal te lezen. Ik heb er ook weer zin in. Veel plezier op BAli
Dag meiden, heerlijk om weer even van jullie te lezen. Het klinkt zalig ontspannen na de drukke reis. Kan me voorstellen dat jullie weer bijtanken. De foto's zijn weer prachtig!Hoop dat jullie een leuk hotelletje vinden voor volgende week. Zoen van ons uit Hoog Keppel!
hallo meiden. jullie hoofden moeten toch 2x zo groot zijn geworden om al die indrukken en plaatjes op te slaan?
wij genieten van jullie reisverslagen en foto's.
Gwen een beetje laat maar daarom niet minder gefeliciteerd!!!!